Skip directly to content

Laatste nieuws

Literatuur

Voeding & verzorging

Voeding en verzorging van jonge kinderen met down syndroom

Stichting Down’s Syndroom (1991), “Voeding en verzorging van jonge kinderen met down syndroom”,Stichting Down's Syndroom, Wanneperveen (NL), 8 blz.

Een uitgebreide, rijk geïllustreerde brochure over o. a. borst- en flesvoeding, sonde-voeding, het belang van spelletjes om de kinderen aan contact rond en in de mond te wennen, de overgang naar vaste voeding, hoeveelheden en voedselallergie.

U vindt deze brochure in het welkomstpakket

Hoera, ik eet! - praktische adviezen voor ouders en hulpverleners van baby’s en jonge kinderen met eet- en drinkproblemen

Leeuwenburg-Grijseels, Eveline & van der Weerd, Clairette, (2008), “Hoera, ik eet! - praktische adviezen voor ouders en hulpverleners van baby’s en jonge kinderen met eet- en drinkproblemen”, ISBN 9789 090235714, … blz.

Hoera, ik eet! is een boek vol praktische adviezen, die u helpen een oplossing te zoeken als er problemen zijn met eten en/of drinken bij uw kind. Het boek heeft ook zeker zijn waarde om problemen te voorkomen en ervoor te zorgen dat uw kind met plezier blijft genieten van voeding.

Uitsluitend te bestellen via www.hoera-ik-eet.nl.

Baby massage

Heath, A. & Bainbridge, N. (2000),“Baby massage”, Van Holkema & Warendorf, Houten (NL), ISBN 90-269-2338-4, 96 blz.

Een goed en uitgebreid boek over masseren van baby's, ook aan kinderen met downsyndroom wordt aandacht geschonken.

Borstvoeding geven aan een baby met downsyndroom

Borstvoedingorganisatie La Leche League (2009), “Borstvoeding geven aan een baby met downsyndroom”, Stichting La Leche League Nederland, Zierikzee (NL), 15 blz.

Borstvoeding is voor een kind met downsyndroom meestal goed mogelijk, zij het dat er soms wel aanpassingen nodig zijn.

Deze brochure behandelt de verschillende aspecten van het borstvoeding geven aan een baby met downsyndroom. Praktische tips over houding, mond/tonggebruik, stimuleren, afkolven en het juist aanleggen vullen de theorie aan.

U vindt deze brochure in het welkomstpakket.