Skip directly to content

Laatste nieuws

Uitzonderlijke concerten SamShuwi

Wie de meester, wie de leerling? Dat is het motto van de groep SamShuwi. De groep, dat zijn twee mannen. Percussionist Joeri Wens is een beroepsmuzikant die zich specialiseerde in Iraanse percussie. Sam Putseys is een geboren muzikant met een uitzonderlijke aanleg voor ritme, en ... een man met downsyndroom. De twee muzikanten vinden elkaar in hun zoektocht naar nieuwe klanken en ritmes. Ze inspireren elkaar met hun improvisaties. Sam praat niet. Maar misschien heeft hij geen nood aan woorden: Sam communiceert met zijn muziek, en weet mensen er diep mee te raken. En SamShuwi maakt muziek. Met alles waarmee je klank en ritme kan maken. Van traditionele Iraanse percussie-instrumenten, Afrikaanse balafoon, piano tot ballonnen, water en piepbeestjes.

SamShuwi bestaat dit jaar 15 jaar. En viert dat met een reeks jubileumconcerten. Niet te missen! Reserveer snel via info@joeriwens.be.

1 juni, 20u

2 juni, 15u

HnitaJazzclub, Lostraat 106, Heist-op-den-Berg

 

15 juni, 20u. Harmonielokaak, Schriekweg 5, Zandhoven

Entree: 9 euro, kinderen: vrije bijdrage

Een voorproefje? http://www.youtube.com/watch?gl=BE&v=6DqnfR_1vEQ. Of bekijk een recente ATV-reportage - ze begint op minuut 3.50:

http://www.atv.be/na-het-nieuws/na-het-nieuws-24-mei-2013

Reageer op dit artikel