Skip directly to content

Laatste nieuws

Workshop Rekenvoorbereiding van De Rekenlijn op 22 februari

Workshop Rekenvoorbereiding van de Rekenlijn op 22 februari 2014 in Limburg

Regelmatig krijgt Downsyndroom Vlaanderen vragen rond het rekenen van en bij kinderen met downsyndroom. In Nederland leert men deze kinderen rekenen op basis van ‘ De Rekenlijn’.
Wat is ‘De Rekenlijn’? De Rekenlijn is een rekenmethode voor kinderen met downsyndroom en andere kinderen die baat hebben bij het rekenen in kleine stapjes.
Bij de Rekenvoorbereiding wordt rekening gehouden met de sterke en zwakke kanten van deze kinderen. De uitleg en de opbouw van de methode gaat uit van de specifieke leerpsychologie. De methode werkt met kleine, zorgvuldig opgebouwde stapjes, zodat er voor gezorgd wordt dat het kind na de Rekenvoorbereiding ook echt goed voorbereid is op het maken van sommen. Het kind leert rekentaal, om daarna werkelijk begrijpend te kunnen rekenen.

Tijdens deze ééndaagse workshop, gericht op ouders en begeleiders rond het kind, worden de achtergronden en de methodiek van de Rekenvoorbereiding toegelicht. Het leren gaat bij deze kinderen niet alleen trager, maar ook op een andere manier. Rekenvaardigheden slijten niet in door veelvuldig aanbieden. Met het op juiste wijze volgen van de Rekenvoorbereiding zorgen we ervoor dat kinderen niet ‘tellend rekenen’, maar dat vaardigheden echt in het geheugen van het kind terecht komt, werkend vanuit de belevingswereld van het kind.

De Rekenlijn, ontwikkeld en geschreven door Hedianne Bosch van Stichting Scope in Amstelveen (zie www.stichtingscope.nl), is gebaseerd op jarenlange praktijkervaring met het rekenen met deze kinderen en studies van andere rekenmethodieken. Heidi van Ginkel is Rekenlijn Consulent en Leespraat Docent, opgeleid bij de stichting en zal de workshop verzorgen.Op 22 februari 2014 van 10u30 tot 16u00 gaat de workshop ‘rekenvoorbereiding’ door in Limburg (waarschijnlijk in Hasselt). En wordt mede georganiseerd door Downsyndroom Vlaanderen Limburg. Aan een workshop dienen minimaal 12 personen en maximaal 15 personen deel te nemen. Omdat we weten dat er ook voor deze workshop veel interesse is, wacht je best niet te lang met inschrijven. Kosten: 90,00, exclusief cursusmateriaal, inclusief koffie en thee. Tijdens de workshop is het mogelijk de Rekenvoorbereiding map à 22,50 per map aan te schaffen en eventueel wat bijpassende materialen, graag in contant.

Ongeveer 4 weken voor aanvang ontvangt u een factuur per post. Bij annulering tot 14 dagen voor de workshop wordt 50 % van het deelnamebedrag d.w.z. 45,00 in rekening gebracht. Het resterende bedrag wordt teruggestort. Bij annulering 14 dagen of minder van te voren en bij niet verschijnen op de workshopdag wordt geen restitutie verleend.

Wil je je aanmelden voor de cursus of heb je er nog vragen over? Neem dan per mail of telefoon contact op met Heidi van Ginkel.

Heidi van Ginkel Muntstraat 32a

3961 AL Wijk bij Duurstede
Nederland
GSM: 0031 6 2007 4367 // email: vanginkelheidi@gmail.com Bank ING: 67.68.00.149
Btw nr: NL169459652B01 Kvk nr: 30268564

Downsyndroom Vlaanderen Limburg – Christel de Vries p/a: Zandstraat 84 – 3500 Hasselt 0473/888.401

www.downsyndroom.euclaessensfam@skynet.be 

 

Reageer op dit artikel